Veiligheidskundige (MVK)

Wij zoeken een Veiligheidskundige (MVK) voor het project de Afsluitdijk. Als Veiligheidskundige draag je zorg voor realisering van veiligheidsplannen. Je werkt het grootste gedeelte op de projectlocatie in Den Oever.

Jouw taken

- Verder opzetten en onderhouden van V&G risico database in Relatics; opzetten Project RI&E en doorvertaling risico’s en maatregelen naar de projecten.
- Ondersteuning bieden voor het pakket “nieuwe spuimiddelen”.
- Bijwonen-ondersteunen risicosessies ontwerp en doorkijk naar uitvoering, bij voorkeur bekend met civiele werkzaamheden.

Jouw profiel

- HBO opleiding

- Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol

- Bekend is met SPIC (Safety Performance Indicator Contractors) heeft sterk de voorkeur. De Veiligheidskundige zal dit traject namelijk moeten opvolgen en zal t.z.t. ook de VCA certificering moeten oppakken (grotendeels overlappend met SPIC).

- Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Het project 

“De Afsluitdijk in de 21e eeuw: het toonbeeld van Nederlandse waterbouw’
De ingenieurs van nu hanteren dit uitgangspunt om voort te bouwen op de nalatenschap van ingenieur Lely. De Afsluitdijk wordt op innovatieve wijze gerenoveerd en verduurzaamd.
Levvel vergroot de afvoercapaciteit met zo min mogelijk energieverbruik vanuit het principe “spuien als het kan, pompen als het moet”. De bestaande monumentale spuisluizen worden gerenoveerd en uitgebreid met extra spuisluizen en pompen zodat elke seconde 235 m3 water weggepompt kan worden wanneer dat nodig is.
De Afsluitdijk wordt versterkt zodat deze een storm kan weerstaan die eens in de tienduizend jaar voorkomt. Aan de kant van de Waddenzee wordt de dijk verhoogd en met een nieuwe bekleding versterkt. Levvel gebruikt daarvoor innovatieve en speciaal voor de Afsluitdijk ontwikkelde betonnen elementen. Het innovatieve karakter van het project komt tevens tot uitdrukking in een hoogwaterkering van vezelversterkte kunststof schuiven in de vismigratierivier. De verbreding van de vluchtstroken aan de A7 zal extra veiligheid bieden aan de weggebruikers.
De renovatie en verduurzaming van de Afsluitdijk wordt uitgevoerd door de projectorganisatie Levvel, een consortium van Van Oord, BAM en Rebel. Levvel start in 2019 samen met Rijkswaterstaat met de versterking van dit toonbeeld van Nederlandse waterbouw.

Meer informatie over het project is te vinden op www.deafsluitdijk.nl

 

Ben jij geïnteresseerd in een functie als Veiligheidskundige?    Solliciteer direct

Heb je vragen en/of opmerkingen over de functie? Neem dan vandaag nog contact op met onze accountmanager!

Voor vragen kan je contact opnemen met Wouter Overhand op het nummer 06-23166079 of per e-mail wouter.overhand@werktech.nl